Hier moet je op letten bij het kopen van een auto

Auto kopen

Ben jij op zoek naar een nieuwe auto? Dit is waar je op wilt letten bij deze grote aankoop. Wij zetten drie belangrijke factoren op een rij en geven tips bij het kopen van jouw nieuwe vervoersmiddel. Om te beginnen is het belangrijk om goed te kijken naar jouw persoonlijke omstandigheden. Wil je een grote of een kleine auto en heb je behoefte aan veel laadruimte of niet? Heb je de voorkeur voor een specifiek merk? Kies een passende auto en bedenk je dus wat jouw wensen zijn en wat een passend voertuig is. Zoek informatie op, op het internet!

 

Kies voor een betrouwbare dealer en let op het onderhoud

 

Zorg dat je jouw auto koopt bij een dealer die verstand heeft van zaken en die al een aantal jaren ervaring heeft op de markt. Er zijn helaas nog steeds autoverkopers in Nederland die niet voldoen aan de kwaliteitsnormen en die slechte auto’s verkopen. Als je kiest voor een tweedehandswagen kun je terecht bij onafhankelijke autodealers. Kies voor een autodealer met BOVAG keurmerk omdat je dan weet dat daar regelmatige controles worden uitgevoerd en je met een eerlijke verkoper van doen hebt. Vraag daarnaast aan vrienden en familie waar zij hun auto gekocht hebben en of dat een goede ervaring was. Uiteraard wil je de mogelijkheid hebben om een proefrit te maken en de technische specificaties van de wagen kunnen controleren.

 

Let op de onderhoudsgeschiedenis van de auto

 

De onderhoudsgeschiedenis van de auto moet laten zien dat deze bijtijds het nodige onderhoud heeft gehad en bijvoorbeeld een grote- en kleine beurt. Dit kun je teruglezen in het onderhoudsboekje dat bij de auto moet worden geleverd. Ook de autodealer moet eerlijk zijn over de huidige staat van de wagen en in sommige gevallen is het noodzakelijk om vooraf nog onderdelen te vervangen.

 

 

 

Back To Top