Disselsloten aanhanger en disselsloten caravan

Disselsloten aanhanger en disselsloten caravan

Natuurlijk wil jij niet dat jouw aanhanger gestolen wordt, daarom is een disselslot een handige oplossing om diefstal te voorkomen. Als jij namelijk een disselslot voor aanhangwagens of caravans gemonteerd hebt dan kunnen mensen deze niet zomaar aankoppelen aan hun auto. Er zijn verschillende soorten disselsloten, maar uiteindelijk is het doel hetzelfde. In deze blog behandelen wij alle sloten en wat de voordelen ervan zijn.

Welk disselslot heb ik nodig?

Een disselslot is in veel varianten op de markt, daarom is een keuze maken lastig. Om te bepalen welk disselslot jij nodig hebt is het handig om te weten welk type koppeling je hebt. Het typenummer van de koppeling bevindt zich op de koppeling zelf. Ook moet je weten of jouw koppeling geremd of ongeremd is. Tot slot moet je kijken naar de aansluiting van de dissel en hoe de koppeling bevestigd is, onderbouw disselsloten zijn 2x horizontaal bevestigd of 1x horizontaal en 1x verticaal.

Koker disselslot

Je kan kiezen voor een koker disselslot als je wilt gaan voor een voordelige optie. Deze zijn universeel te gebruiken, er zijn wel een paar uitzonderingen waar ze niet op kunnen. Een koker disselslot dekt vaak de hele koppeling af. Het tasjesmodel is ook aangekoppeld te gebruiken, maar deze is niet geschikt voor 3500 kg koppelingen en veiligheidskoppelingen.

Disselslot voor onderbouw

De onderbouw disselsloten bestaan uit twee componenten, een los hangslot en een vast deel wat altijd aan de koppeling bevestigd blijft. Je hebt deze sloten gekeurd en ongekeurd, kijk goed of jouw verzekering een keuring vereist zodat je het juiste slot kan aanschaffen. 

Let ook goed op de manier van montage!

Schuif- & beugelsloten

Beugelsloten zijn zeer eenvoudig te gebruiken, binnen 10 seconden kan je ze bevestigen en is jouw aanhanger beschermt tegen ongewenste aankoppelingen. Deze sloten kan je alleen niet monteren en vervolgens laten zitten tijdens het rijden, maar binnen 10 seconden zit hij er weer op dus dat hoeft geen probleem te zijn. Ook heeft dit slot een zeer felle kleur, hierdoor schrikt het dieven ook al af. De meeste schuif- & beugelsloten zijn universeel toepasbaar. Als je het slot ook aangekoppeld wilt gebruiken dan is een beugelslot de best keuze.

Alko disselslot

Alko heeft eigen disselsloten die zij op maat maken voor alleen Alko koppelingen, je hoeft dan alleen goed te kijken naar het typenummer van je koppeling. Een populair Alko disselslot is de DoubleLock Compact Eagle, deze is alleen geschikt voor geremde Alko koppelingen. De Compact Eagle past alleen op de volgende koppelingen:

  • AK300
  • AK10
  • AK160-A
  • AK160-B
  • AKS160
  • AKS2004

Disselslot onderhouden

Een disselslot is vaak lichtgevoelig en dient daarom regelmatig ingespoten te worden met WD40 om alles soepel te houden. Als jouw sleutel er niet volledig inzit dan slaat het slot vast als je draait, omdat de cilindertjes van binnen geforceerd worden. Dit gebeurt ook als een dief het probeert te kraken, daarom is het belangrijk om het disselslot even helemaal vol te spuiten met WD40 of een nacht in een badje met WD40 te leggen.

Meer informatie over disselsloten

Voor meer informatie over disselsloten kan je Aanhangwagendirect.nl bezoeken. De disselsloten van Aanhangwagendirect zijn betrouwbaar en sterk. Voor vragen kan je terecht bij hun klantenservice, zij beschikken over de juiste informatie en helpen je graag.

Back To Top