Draaitafels en toetsenborden zijn leuker dan Spotify

Draaitafels en toetsenborden zijn leuker dan Spotify

De platenspeler is al lang onder de mensen. Vroeger was het de enige manier om muziek af te spelen. Dan kun je dansen zonder dat iemand live speelt. Dat is niet langer het geval en streamingplatforms als Spotify en Soundcloud hebben de wereld overgenomen. Maar de platenspeler is nog leuker. Zeker nu het een beetje koud is. Ben je benieuwd of het iets voor jou is? Blijf dan deze blog lezen en kom erachter!

Waar is de platenspeler begonnen?

Er zijn veel verschillende draaitafels om uit te kiezen. De reden hiervoor is dat er door de jaren heen veel verschillende soorten draaitafels zijn gemaakt. De platenspeler bestaat al heel lang. Het begon in 1878. Er was een man genaamd Thomas Alva Edison. Misschien herken je hem. In dat jaar ontdekte hij hoe geluiden werden opgenomen en vervolgens afgespeeld. Hiervoor gebruikte hij een grammofoon. We kennen de platenspeler vandaag omdat hij hem in 1878 ontdekte. Maar uiteindelijk zou je ook kunnen zeggen dat we Edison Spotify en Soundcloud schuldig zijn. Er zijn veel verschillende draaitafels. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Verschillende soorten draaitafels

Er zijn veel verschillende draaitafels. De platenspeler is bij veel Nederlanders al lang verdwenen uit de woonkamer. Maar dankzij recente culturele ontwikkelingen is het bezit van een platenspeler weer helemaal in. Een goed jaar voor zo’n draaitafel. Zoals eerder vermeld, zijn er veel verschillende soorten draaitafels. Je hebt dus retro platenspelers en deze is het populairst. Een andere populaire optie is de moderne platenspeler. Dit komt vaker voor bij oudere generaties die niet op zoek zijn naar nostalgie maar naar geluid van hoge kwaliteit. Natuurlijk zijn er veel oudere mensen die ge├»nteresseerd zijn in het nostalgische effect.

Zelf muziek maken
Veel mensen die kiezen voor een platenspeler schaffen ook vaak een keyboard aan. Dat is eigenlijk speaker en instrument in een. Een keyboard met 88 toetsen is gelijk aan een piano. Wat voor jou? Kijk dan eens op de site van maxiaxi.

Back To Top