Met deze tips heb je het langst plezier van je auto

Auto schoonmaken

Een auto is voor de meeste personen een grote investering en als je eenmaal een geschikt voertuig hebt gevonden dan wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk gebruik van maken. Gelukkig kun je zelf invloed hebben op de levensduur van jouw auto. Wij zetten hier drie tips op een rij die jou hierbij kunnen helpen. Tenslotte gaan we in op hoe lang een auto zou moeten kunnen meegaan.

 

Drie belangrijke tips op een rij

 

Hier op wil je letten:

 

  •       Zorg voor regelmatig onderhoud van de auto. Volg hierbij de richtlijnen in de gebruiksaanwijzing en laat dit onderhoud uitvoeren door een partij die netjes gecertificeerd is en die goed bekend staat.
  •       Rij netjes. Zorg bijvoorbeeld dat je niet te snel optrekt en rustig rijdt. Zo voorkom je vroegtijdige schade aan jouw auto en mijd je natuurlijk ongelukken. Dit is cruciaal voor een lange levensduur van jouw auto.
  •       Laat jouw auto goed verzekeren. Zorg voor een passende verzekering waarbij je soms ook schade door eigen schuld vergoed krijgt. Dit is vaak wel wat prijziger, maar zeker bij een nieuwe auto echt aan te bevelen voor het behoud van jouw wagen.

 

 

Hoe lang kan een auto meegaan?

 

Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Om te beginnen natuurlijk het aantal kilometers dat je er mee rijdt, maar ook hoe je rijdt en hoe goed de kwaliteit van de auto om te beginnen was. Sommige auto’s gaan wel 15 jaar mee, maar veel mensen in Nederland wisselen om de vijf, zes jaar van auto. Een nieuwe auto heeft als voordeel dat deze in de eerste jaren weinig onderhoud nodig heeft, maar bijvoorbeeld een newtimer is weer voordeliger wat betreft de autoverzekering en belastingen. Daarnaast hebben die auto’s bewezen dat ze al een aantal jaar goed mee zijn gegaan.

 

 

 

 

Back To Top