Wat te doen met een schadeauto?

schadeauto

Jij rijdt al jarenlang trots in dezelfde auto. Hij brengt je van A naar B, dus waarom zou je een nieuwe auto kiezen? Dit ging allemaal goed, totdat je merkte dat je auto hier en daar niet meer functioneert zoals deze hoort te doen. De keuze voor een nieuwe auto is gemaakt, maar je oude auto blijft nu over. Wat kun je hiermee doen?

Hoe goed functioneert hij nog?

Een eerste belangrijke vraag om te stellen is in hoeverre jouw auto een schadeauto is. Een auto met enkele problemen kunnen al wel onder de categorie schadeautos vallen, maar zijn in sommige gevallen nog erg waardevol voor autohandelaren. Het is daarom goed om je auto eens kritisch te bekijken. Rijd deze nog, alleen minder goed dan voorheen, dan zijn er waarschijnlijk nog veel onderdelen aan je auto die een handelaar kan hergebruiken bij een andere auto. Is je auto echt al wel klaar voor het schroot, dan kan het zijn dat ook een autohandelaar hier geen waarde meer in ziet.

Wat doen autohandelaren met schadeautos?

Zodra jij je auto in hebt geleverd, zijn er twee denkbare scenario’s:

  • Reparatie: je auto werkt niet goed meer, maar dat zou hij nog wel kunnen. Een autohandelaar gaat fanatiek aan de slag om jouw auto weer te laten functioneren als vroeger, of in ieder geval goed genoeg om weer de weg op te mogen. Is dit gelukt, dan word je auto doorverkocht.
  • Uit elkaar halen: is je auto niet meer te redden, dan kan het zijn dat je autohandelaar er alsnog waarde in inziet. Zodra jij je auto hebt ingeleverd, wordt deze helemaal uit elkaar gehaald. De oude onderdelen worden verwijderd, maar de onderdelen die nog wel bruikbaar zijn worden gebruikt voor het onderhoud van andere auto’s. Een soort donordonatie dus!

Vaak heeft het doel van de autohandelaar effect op de prijs die jij kunt vragen voor je auto. Natuurlijk raden we aan niet te hoog te gaan zitten, want je moet natuurlijk van je schadeauto af, maar een auto die wordt doorverkocht mag je gerust wat hoger gaan zitten.

En nu?

Je schadeauto is ingeleverd – tijd om je nieuwe auto aan de weg te introduceren. Met het zakcentje dat je van je oude auto hebt overgehouden, kun je een mooie auto uitkiezen. Daar ga je nog jarenlang veel plezier aan beleven!

Back To Top