Bout, moer, schroef, kennis, vaardigheden: jij hebt het allemaal!

Auto’s fixen is een grote verantwoordelijkheid. Zo’n voertuig moet perfect functioneren en er ook nog eens vlekkeloos uitzien. Heb jij in je wat voor dergelijke werkzaamheden vereist is?

Zo ja, dan staan je een geweldige hobby en een fantastische loopbaan te wachten. Twee voor de prijs van één! Want wanneer je ergens steengoed in bent, hoef je dat niet gratis te doen. In plaats daarvan creëer je een klantenkring en bouw je je zaak uit tot een onderneming waar niemand nog omheen kan. Zowel de leek als de professionele handelaar en/of autoliefhebber staan te popelen om hun voertuig aan je toe te vertrouwen en weten jouw professionele handelswijze én deskundige advies ontzettend te waarderen.

Maar dan heb je wel een zaak nodig die zich al bij voorbaat laat gelden. Wat is voor een dergelijke uitstraling sowieso vereist?

Oppervlak

Je hebt wel de ruimte nodig om een auto onderdak te kunnen bieden wanneer jij ermee aan de slag gaat om jouw magie erop los te laten. Daarnaast moet je het voertuig ook nog eens van alle kanten kunnen benaderen. Tel daar de vierkante meters bij op die vereist zijn voor opslag van gereedschappen, onderdelen en andere werktuigen en je weet zo’n beetje wat het minimum is qua ruimte. Sowieso maak je nou niet echt reclame voor jezelf door vanuit een veel te krap hokje te opereren.

Werkbank

Voor kleine reparaties – bijvoorbeeld aan losse onderdelen – ga je niet onder of naast een auto of motor zitten dan wel liggen. Daar heb je voldoende bewegingsruimte voor nodig en licht, niet te vergeten. Kortom, een werkbank. Het liefst eentje met panelen waar je gereedschappen aan op kunt hangen en lades waarin je ook nog flink wat voorraad kwijt kunt. En hang er strategisch een lamp boven die niet te fel maar ook niet te diffuus is. Misschien is een dimmer in dat opzicht weer handig want geen enkele situatie is hetzelfde.

Spare parts

Sommige onderdelen zijn heel specifiek per model en dienen speciaal besteld te worden. Weten welke adressen en handelaren je hiervoor kunt vertrouwen is cruciaal, zeker wanneer jij je als een zeer veelzijdig monteur wilt opstellen. Denk aan ruitenwissers, koplampen, remblokken en -schijven, noem maar op.

Daarvan zijn ook standaard versies beschikbaar die bij de meeste handelaren juist wel op voorraad liggen. Maar wil jij je ook zodanig profileren? Dan moet je dus een grote opslag aanleggen. En dan is het wel zo handig wanneer je daar ook daadwerkelijk de ruimte voor hebt! Inderdaad, dat halen we even aan om nog eens op ons eerste punt terug te komen. Natuurlijk kan er een beetje afstand zitten tussen jouw onderdelen voorraad en je workshop maar het handigste is om dat allemaal onder één dak in één ruimte te hebben.

Back To Top