3 redenen waarom elke gamer zijn eigen PC zou moeten bouwen

pc

Gaming PC’s zijn duur. Dat is een feit. Maar wat veel gamers zich niet realiseren is dat je met een beetje ellebogenwerk een hoop geld kunt besparen door je eigen laptop te bouwen. Niet alleen dat, maar je krijgt ook een gevoel van voldoening als je weet dat je iets met je eigen twee handen hebt gebouwd. In deze blog schetsen we drie redenen waarom elke gamer een eigen gaming pc samenstellen zou moeten overwegen. Laten we beginnen!

  1. Het is goedkoper dan een voorgebouwde laptop kopen

Als je een kant-en-klare spelcomputer koopt, betaal je een premie voor het gemak. Begrijp ons niet verkeerd, daar is niets mis mee, als je het geld ervoor over hebt. Maar als je een budget hebt, is zelf bouwen een stuk goedkoper. Je kunt de kosten nog verder drukken door onderdelen van een oude computer te hergebruiken, of door gebruikte onderdelen te kopen.

  1. Je hebt volledige controle over elk onderdeel van je laptop

Dit is om twee redenen belangrijk. Ten eerste betekent het dat je kunt kiezen welke onderdelen in je laptop gaan. Wil je de beste CPU die voor geld te koop is? Of ben je bereid wat rekenkracht op te offeren voor een betere grafische kaart? De keuze is aan jou! Ten tweede betekent het dat je afzonderlijke onderdelen kunt upgraden als er nieuwe en betere uitkomen, zonder dat je je hele Laptop hoeft te vervangen.

  1. Het geeft voldoening!

De wetenschap dat je iets met je eigen handen hebt gebouwd, heeft iets onovertrefbaars. Als je alle onderdelen in elkaar hebt gezet en je nieuwe laptop voor het eerst opstart, voel je een gevoel van trots als je weet dat je het zelf hebt gedaan. En is dat niet waar gamen om draait? Ontsnappen in een andere wereld en iemand anders worden? Als je je eigen PC bouwt, kun je dat ook in het echte leven doen!

Back To Top