LED-verlichting voor aanhangers: een verlichte keuze!

LED-verlichting

In de wereld van aanhangerverlichting is de opkomst van LED (Light Emitting Diode) technologie een gamechanger geweest. Niet alleen heeft het traditionele gloeilampen op de achterbank geplaatst, maar het heeft ook de manier waarop we denken over duurzaamheid, veiligheid en onderhoud van onze aanhangers veranderd. In deze blog duiken we in de voordelen van LED-verlichting voor aanhangers en bespreken we een de voor- en nadelen.

Waarom LED-verlichting kiezen voor je aanhanger?

  1. Energie-efficiëntie: LED-lampen staan bekend om hun hoge energie-efficiëntie. Ze verbruiken aanzienlijk minder stroom dan traditionele gloeilampen, wat betekent dat de belasting op het elektrische systeem van het voertuig aanzienlijk wordt verminderd. Dit is vooral voordelig voor aanhangers die vaak lange afstanden afleggen en efficiënt energieverbruik wenselijk is.
  2. Langere levensduur: Een van de meest opvallende voordelen van LED-verlichting is de lange levensduur. LED-lampen kunnen veel langer meegaan dan de traditionele gloeilampen. Dit betekent minder vervangingen en minder zorgen tijdens lange reizen.
  3. Betere zichtbaarheid: LED-lampen bieden een helderder, meer gefocust licht. Dit verbetert de zichtbaarheid, niet alleen voor de bestuurder van de aanhanger, maar ook voor andere weggebruikers. Een betere zichtbaarheid draagt bij aan de veiligheid op de weg, vooral in slechte weersomstandigheden of ‘s nachts.
  4. Directe verlichting: In tegenstelling tot gloeilampen, die enige tijd nodig hebben om op te warmen, bieden LED-lampen direct licht. Dit betekent dat de remlichten van de aanhanger onmiddellijk reageren, wat cruciaal kan zijn in het voorkomen van ongelukken.
  5. Weerstand tegen schokken en trillingen: Aanhangers moeten vaak op ruw terrein en hobbelige wegen rijden. LED-lampen zijn beter bestand tegen schokken en trillingen vergeleken met gloeilampen, wat leidt tot minder breuk en schade.

Het oplossen van LED-storingen

Een probleem dat soms optreedt bij het gebruik van LED-verlichting in aanhangers is LED-storing. Dit gebeurt wanneer het elektrische systeem van het voertuig niet correct communiceert met de LED-lampen, vaak vanwege de lage energieconsumptie van LED’s. De boordcomputer van de auto kan hier helaas niks aan doen. Er is uiteraard wel een oplossing voor het verhelpen van de storing in de LED-verlichting.

Je kan er namelijk voor kiezen om weerstanden te monteren op de niet werkende functies. Ook moet je dan altijd één weerstand op de massa monteren. Op die manier kan je de storing verhelpen. Echter moet je dan wel de kabel openhalen om deze weerstanden te monteren. Daarom is er ook een mogelijkheid om een controlbox te kiezen. Een controlbox kan je namelijk monteren tussen de stekker van de aanhanger en de stekkerdoos van de auto. Tegenwoordig is de mogelijkheid er ook om een verlichtingsset aan te schaffen waar al weerstanden in gemonteerd zitten.

Meer informatie over LED-verlichting

De overstap naar LED-verlichting voor aanhangers biedt talloze voordelen, waaronder betere energie-efficiëntie, langere levensduur, verbeterde veiligheid en weerstand tegen ruwe omstandigheden. Hoewel het probleem van LED-storingen kan optreden, zijn er effectieve manieren om deze te herkennen en op te lossen, waardoor de voordelen van LED-verlichting verder worden versterkt. Als er nog vragen zijn kan je contact opnemen met de klantenservice van Aanhangwagendirect.nl. Bij Aanhangwagendirect hebben ze talloze informatie over LED-verlichting. 

Back To Top